Γιατί ξεκινάμε το λιομάζωμα νωρίς

Η ξεχωριστή γεύση του ελαιολάδου Pathos οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στον χρόνο που αποφασίζουμε να μαζέψουμε τις ελιές μας.

Οι ελαιώνες μας βρίσκονται στην Καβαλαριά των Κορφών Μαλεβιζίου, στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Εκεί είναι που πραγματοποιείται και η σημαντικότερη διαδικασία προκειμένου να έχετε στα χέρια σας ένα ελαιόλαδο πλούσιας διατροφικής αξίας, ποιοτικό αλλά και γευστικό.

Ξεκινάμε την ελαιοσυγκομιδή νωρίς. Το λιομάζωμα αρχίζει είτε στα τέλη Σεπτεμβρίου είτε στις αρχές Οκτωβρίου. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να χάσουμε σε ποσότητα, διατηρούμε, όμως, την ποιότητα του ελαιολάδου μας αναλλοίωτη.

Συλλέγουμε τους καρπούς με προσοχή, επιλέγοντας τους καλύτερους και φροντίζοντας να μην τραυματίσουμε την ελιά ή το ελαιόδεντρο.

Αμέσως μετά τη συγκομιδή τους οι ελιές μεταφέρονται σε σταθερή θερμοκρασία, μέσα σε ψυκτικό θάλαμο, στο Πρότυπο Ελαιουργείο Λιμνών Λασιθίου της “Οικογένειας Κοκολάκη”, όπου η παραγωγή του ελαιολάδου γίνεται με τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης σε υπερσύγχρονα μηχανήματα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όλα τα θρεπτικά συστατικά και οι πολυφαινόλες του λαδιού παραμένουν στο τελικό προϊόν. Έπειτα, το Pathos EVOO μεταφέρεται, φιλτράρεται αποθηκεύεται σε δεξαμενές με σύστημα αζώτου και τυποποιείται στο σύγχρονο τυποποιητήριο “Cretanthos”.

This site is registered on wpml.org as a development site.